torsdag 14 november 2019

STUDIEBESÖK GULDGRUVAN TÖREBODA

VARBERG VÄSTKUSTENS KREATIVA MITTPUNKT 2025
Guldgruvans Kreativa återanvändningscenter och Töreboda kommun inspirerar vår önskan och kraft att utveckla en liknande verksamhet i Varbergs kommun. Vår vision är att medverka till en innovativ mötesplats för skola och förskola - med företags rest och spillmaterial binda samman näringsliv, utbildning, naturvetenskap, teknik, digitalitet, skapandeoch hållbar utveckling på ett kreativt och lustfyllt sätt. ”Erbjuda material som ursprungligen inte tänkt för barn men som får barn att tänka”


30september 2019 Inbjudan workshop


Landart 25 april 2019



Ikväll skapade pedagoger från förskola och skola naturkonst ”Landart” vid Ankaret och i Kärleksparken i Varberg, Inspirerande workshop och positiv kreativitet. Att arbeta med kontraster som tex. Ljus-mörk, rak-krokigt, mjukt-hårt. Fylla i ett mellanrum, förstärka strandlinjen eller skapa efter egen fantasi. Tack alla ni som kom det här gör vi gärna om!

22 mars 2019 INBJUDAN´WORKSHOP LAND ART


10 MAJ 2018 Inbjudan LAND ART WORKSHOP


Oktober 2017 ATT GESTALTA EN BERÄTTELSE MED OLIKA MATERIAL

Workshop om att gestalta en berättelse genom olika material. Gruppen delades in i tre delar där de fick ta del av samma berättelse men olika material att gestalta med. Som material fanns naturmaterial, lera och återbruksmaterial.

















KONVERSATION KRING STADEN
Det finns ett torg nära mitt hus. Torget ligger bredvid min systers skola och nära det gamla slottet. Vi brukar leka på torget. Ibland är det marknad, då tittar vi på kläder tillsammans. Det finns en glasskiosk och en tidningskiosk. På torget finns det statyer och fem stora krukor med blommor. Runtom ligger det gator och trottoarer. Jag går till biblioteket, det är väldigt fint. Jag tittar påböcker och det går också att låna! Ibland går jag till parkeringsplatsen med de gula bussarna. Jag går till tågstationen med min farfar. Vi hälsar på tåget när det passerar och lyssnar på ljudet. Sedan tittar vi på tidtabellen. Det finns många hus och det finns höga klocktorn. Det finns många byggarbetsplatser med lastbilar, grävmaskiner, tegel, sand och cementblandare. På gatorna finns det gatuskyltar. Det finns två parker, en pådenna sidan och en annan på den andra. Vi brukar träffa våra kompisar i parken. Ibland promenerar vi dit och ibland cyklar vi dit. Där finns det många stora träd och olika slags djur, både stora och små. Det finns också ett träd som jag brukar klättra i. Vi brukar bygga hus med löv och pinnar. Det går att tvätta händerna i fontänen.

Oktober 2017 bjudan workshop


MAJ 2017 VI FIXAR STIPENDIER GENOM SFUB OCH RESER PÅ STUDIERESA TILL ITALIEN

I